Micro Cleaner

 

De Micro Cleaner is een hoogwaardige hitte reinigingsapparaat en werkt met zeer droge micro stoom, die tot nu toe alleen was  ontwikkeld en gebruikt voor industriële doeleinden.

Dit resulteert in residu-vrije, hygiënische schoonmaak op alle gebieden. De apparaten verschillen enorm van conventionele stoomreinigers. Ze worden gekenmerkt door eersteklas kwaliteit en vakmanschap, lange levensduur, maximale prestaties in druk en warmte en 3 gepatenteerde unieke functies.

 

Waarom reinigt de Micro Cleaner met zijn speciale micro-damp efficiënter ?

 

  •  Bij conventionele reiniging blijven oppervlakte-actieve stoffen en vuil in de poriën achter. Oppervlakken kunnen nooit volledig schoon zijn en de gebruikelijke residuen leiden tot snellere vervuiling, vuil kan beter hechten. Na enige tijd blijft er een elementaire vervuiling achter die opnieuw moeizaam moet worden verwijderd (bijvoorbeeld keukenvet op de vloer en afzuigkap of restanten in sanitaire voorzieningen).

 

  • Micro Cleaner maakt gebruik van droge microdamp die is gegenereerd met in de industrie bewezen gepatenteerde technologie. Beslissende voordelen van de micro-droge stoom zijn een minimale oppervlaktespanning, uitstekende kruipcapaciteit zelfs onder korstvuil, alsook in de kleinste oppervlaktestructuren en een snelle, streepvrije droging. De hitte van de micro droge stoom zorgt ook voor een desinfecterend effect.

 

Wat onderscheidt het van conventionele stoomreinigers die u misschien al hebt geprobeerd?

 

  • Conventionele stoomreinigers hebben te weinig vermogen om echt efficiënt te reinigen en aan de andere kant door te weinig druk en hitte hebben ze een watergehalte van maximaal 40% in de stoom. U kunt dus alleen bij heel hard en resistent materiaal lichte vervuiling verwijderen maar geen gevoelige materialen, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen met heet water. ( textiel, leer, kunststoffen, siliconen, voegen,…..) en deze bovendien teveel vocht ( parket, leer,… ) niet verdragen.

 

  • De micro-droge stoom wordt gegenereerd in de Micro Cleaner met meer dan 9 bar druk en tussen 180 ° C tot meer dan 190 ° C warmte en heeft slechts een watergehalte van ongeveer 5-8 procent. Met deze hoogwaardige stoom, bestaande uit de kleinste dampmoleculen (geen waterdruppels), kunnen gevoelige oppervlakken zoals gestoffeerde meubels, tapijten, leer, hout en kunststoffen moeiteloos en duurzaam worden gereinigd.  De materialen zijn dan snel weer droog. U kunt bijvoorbeeld een auto van buiten en van binnen met 2-3 liter water volledig reinigen of bijvoorbeeld een vloeroppervlak van 100 m² tot 150 m².

 

En wat maakt hem zo uniek en effectief en garandeert langdurig gebruik?

 

Deze eigenschappen worden bereikt met 3 patenten die een 24-uurs werking en  bijna onderhoudsvrij garanderen:

 

  • Gepatenteerde stoomketel gemaakt van roestvrij staal (speciale lasprocedure, getest bij 70 bar druk, geen afdichtringen meer nodig)
  • Gepatenteerde zelfontkalkende roestvrijstalen verwarmingsstaaf, verwijderbaar, 4 keer zo krachtig als spiraalverwarmers: 28W / cm²(in vergelijking: standaard verwarmingselementen – 7W / cm²), geen direct contact van het verwarmingselement met water, dus maximale constante warmteafgifte.
  • Gepatenteerde “True Temp Technology” met zelfontkalkende elektromechanische sonde voor constant hoge stoomtemperatuur en een automatisch navulsysteem voor permanente werking.
  • Verschillende rapporten en validatie-informatie van Oostenrijkse experts en Duitse laboratoria bevestigen de unieke prestaties en de enorme voordelen met betrekking tot efficiënte reiniging, hoge kiemvermindering, tijdwinst, ergonomie, arbeidsveiligheid en werkomstandigheden.